Kermis FM News header
Kermis FM

Tweede Kamerlid Inge van Dijk op bezoek bij Kermis FM

20220725 Clavin Punter KERMISFM 3171

Tweede Kamerlid Inge van Dijk (CDA) loopt vandaag een dagje mee met Kermis FM. Het Kamerlid dat zich bezighoudt met verenigingen en vrijwilligers loopt bij verschillende organisaties "stage" om erachter te komen waar zij tegenaan lopen. We spraken haar aan het eind van haar dag bij Kermis FM.

Wat vind je van de Tilburgse Kermis?

"Het is mooi weer, met veel mensen. Mensen kijken is een attractie op zich. Er is hier een superleuke sfeer dus ik voel me wel thuis."

En hoe ervaar je Kermis FM?

"Ik ben onder de indruk! Ik was uitgenodigd om hier een dagje mee te lopen, ik dacht tsja... wat moet ik ervan verwachten? Maar als ik hoor dat er zoveel vrijwilligers zijn (zo'n 200, red.) en dat het zo professioneel is aangepakt, ben ik echt onder de indruk van wat hier is weggezet voor 10 dagen."

Wat waren je verwachtingen van Kermis FM?

"Ik vond het best moeilijk om verwachtingen ervan te hebben. Ik dacht dat het een lokale omroep zou zijn maar het is zo veel meer. Het is radio, televisie, echt indrukwekkend!"

Van Dijk in de studio van Kermis FM.
Van Dijk in de studio van Kermis FM.
Beeld: Kermis FM

Wat is jouw rol in de Tweede Kamer?

"Ik ben Tweede Kamerlid, ik heb onder andere financiën en binnenlandse zaken in mijn portefeuille en ik heb besloten om het komende jaar heel veel aandacht aan verenigingen en vrijwilligers te gaan besteden. Want iedereen klaagt dat Nederland steeds individualistischer wordt, maar als je ziet hoe mensen hier samen werken valt dat nog wel mee. Wel lopen ze tegen een hoop irritaties aan waardoor samenwerken of iets moois uit de grond trekken minder makkelijk is."

Hoe belangrijk zijn vrijwilligers voor de maatschappij?

"Nederland staat bekend om de grote hoeveelheid vrijwilligers die we hebben. Andere landen zijn daar jaloers op. Stel je voor dat morgen al onze vrijwilligers, verenigingsactiviteiten en initiatieven zoals deze, dan denk ik dat we een heel arm land over houden."

Vandaag is het Roze Maandag Hoe belangrijk is deze dag in jouw ogen?

"Ik denk dat alle initiatieven die van onderop komen en draagvlak hebben, belangrijk zijn. Dit is ook ooit bedacht door mensen die dachten dat het belangrijk is om zo'n dag in het leven te roepen en als je ziet dat het alleen maar groter wordt en meer mensen aantrekt, zie je dat er behoefte aan is. En dat is belangrijk."