Kermis FM News header
Roze Maandag

Roze Maandag begonnen met speciale trein en Pride Walk

20220725 Pride Walk KERMISFM 7139

Het is Roze Maandag 2022 en dat betekent dat heel Tilburg en in het bijzonder, de Tilburgse kermis in het teken staat van jezelf zijn. De hele binnenstad kleurt roze en overal zijn er tot diep in de nacht feestjes te vinden. Roze Maandag begon vanochtend al vroeg, toen de gemiddelde kermisbezoeker nog op één oor lag.

Roze maandag express

Het Roze Maandag feest begon vanochtend in de trein, de Roze Maandag Express werd weer uit de all-inclusive-kast getrokken. Vanaf Rotterdam Centraal reed een speciale trein om 10:17 via Dordrecht en Breda naar Tilburg waar zo'n 250 reizigers in zaten. De trein arriveerde rond 11:15 in Tilburg.

De bijzondere Sprinter werd bestuurd door Rotterdamse dragqueen Ruxy Bonaparte, waarbij reizigers konden zien hoe inclusief het werk van de machinist in dienst bij de NS is. TV-Kok Hugo Kennis floot de trein. Blaasorkest So What, DJ Collin van de Weekend Club en Jeffrey Kuipers van RadioNL (Prijswinnaar van De Hollandse Nieuwe) waren aan boord om de reizigers van muziek en entertainment te voorzien, waarbij vrolijk gepaaldanst werd in de trein. Verder werden er lunchpakketten door Bonheur verzorgd voor de reizigers.

Die mag wel even op mijn fluitje blazen
Die mag wel even op mijn fluitje blazen
Beeld: Kermis FM
Murder on the Roze Maandag Express
Murder on the Roze Maandag Express
Beeld: Kermis FM
"Beste reizigers, het volgende station is Roze"
"Beste reizigers, het volgende station is Roze"
Beeld: Kermis FM
Is dat nou een blaasorkest?
Is dat nou een blaasorkest?
Beeld: Kermis FM
"Hebben we er een bietje zin in?!"
"Hebben we er een bietje zin in?!"
Beeld: Kermis FM

Pride Walk

Bij de aankomst van de Roze Maandag Express, begon het feestje pas echt op de Tilburgse Kermis! Het voorplein van het station werd op z'n kop gezet door een DJ. De AH to GO was voor de gelegenheid omgetoverd tot de Albert Heijn to Gay en het station was volledig versierd in de Pride kleuren. Om 12:00 vertrok de stoet van de Pride Walk, volledig uitgedost en met wapperende regenboogvlaggen naar de Amstel Bierhal.

Opening in de Amstel bierhal

In de Amstel Bierhal vond om 13:00 de officiële opening van Roze Maandag plaats. Burgemeester Theo Weterings spraak de kleurrijk aanwezig menigte toe:

"Twee jaar was het niet mogelijk vanwege Corona, nu laten we ons niets in de weg liggen. We zorgen er weer voor dat het een groot feest kan zijn en dat iedereen hier op het feest kan zijn wat hij, zij of het wil, omdat we dat met zijn allen mogen. (...) Zorg dat het een samenleving van ons allemaal en voor ons allemaal is en draag daar ook met zijn allen ook aan bij, door op deze roze maandag te zijn wie je bent en hoe je bent en blijf dat ook doen in Tilburg maar ook in alle andere plaatsen in dit land en op de wereld, want die gelijkheid en gelijkwaardigheid is het belangrijkste punt van dit feest!"

En daarmee is de Roze Maandag 2022 officieel begonnen!

Lees ook
VIDEO: Wat is Roze Maandag en hoe is het ontstaan?