Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Wat doen al die enge beesten op de kerremis?

IMG 0343

Een beest met zogenaamd vlijmscherpe tanden in zijn mond. Fel gekleurd, lange armen en rode lippenstift die doet denken aan horrorpersonage The Joker. Iedereen wil zo'n ding plat knuffelen tot je niet meer kan. Waar komt dit beest vandaan en waarom is die pluizenbol zo populair?

De harige knuffel met scherpe tanden lijkt op het eerste oog heel schattig, maar eigenlijk zijn het brute killers. De Huggy Wuggy is de nieuwe knuffelrage onder kinderen. En dat komt allemaal door de horrorgame waar deze verschijning van afkomstig is. In de game Poppy Playtime ben je een voormalig medewerker van een gesloten speelgoedfabriek waar tien jaar geleden het personeel op mysterieuze wijze verdween. In die fabriek komt het speelgoed tot leven. Tijdens het oplossen van puzzels moet je uit handen blijven van de Huggy Wuggy's die je dood kunnen knuffelen.

Huggy Wuggy's bij een kraam op de kermis.
Huggy Wuggy's bij een kraam op de kermis.
Beeld: Kermis FM

Winnen winnen winnen

De populariteit van de knuffels is niet te missen op de kermis. Bij bijna elke spelkraam kan je wel zo'n knuffel winnen. Onder andere op de Heuvel is de knuffel in overvloed te verkrijgen. Het vrolijke uiterlijk van de pop in combinatie met de vrolijk ogende video's maakt dat het de aandacht van kinderen trekt.

Nog meer Huggy Wuggy's.
Nog meer Huggy Wuggy's.
Beeld: Kermis FM