Kermis FM News header
Roze Maandag

Van Valse Start tot Pride Walk: dit kan je verwachten op Roze Maandag

20191022 Roze Maandag sfeer Sacha LOGO 0535

Nog één nachtje slapen en dan is het zover: Roze Maandag, het grootste gay-evenement van Nederland. Of het nou door die ene rode sok komt dat je shirtje lichtroze is geworden, of je heel bewust een knalroze boa hebt gekocht… trek alles wat je hebt uit de kast (eventueel inclusief jezelf) en kom een kijkje nemen op de Tilburgse Kermis. Dit kleurrijke evenement heeft zoveel op de planning staan, dat je misschien de draad kwijt bent. Wij zetten alles even op een rijtje.

Klaar voor de (valse) start? AF!

Geen Valse Start zonder aftrap door onze eigen Elger van der Wel. De Valse Start hoor je vanavond vanaf 23.00 uur op Kermis FM. Tune in op 105.9 FM of luister mee via onze livestream.

Een voorproefje:

Roze Maandag Express

Roze Maandag begint morgen al in de trein. En dat is niet zomaar een trein; de Roze Maandag Express neemt je mee, helemoal vanuit Rotterdam, naar het prachtige Tilburg. De 250 gasten hoeven onderweg niet uit het raam te staren: elk gangpad zit vol vermaak met muziek, dragqueens en lekkernijen.

De Roze Maandag Express vertrekt om 10.17 uur in Rotterdam, maakt twee tussenstops (in Dordrecht en Breda) en gaat daarna als een trein door naar Tilburg. Om 11.16 uur komt hij aan, keurig op tijd voor de Pride Walk, die rond 12.00 uur begint.

Pride Walk

Bij aankomst van de Roze Maandag Express op Centraal Station Tilburg is het feestje pas net begonnen. Het voorplein wordt op z’n kop gezet door een DJ, je kan even langs de Albert Heijn To Gay en het station kleurt roze en regenboog. Om 12.00 uur vertrekt de Pride Walk vanaf het station richting het kermisterrein. Een half uurtje later komt het karavaan aan bij de Amstel Bierhal.

Amstel Bierhal

Om 13.00 uur luidt burgemeester Theo Weterings in de Amstel Bierhal officieel Roze Maandag in. Na de officiële opening is het tijd om even lekker mee te blèren met de enige echte Gerard Joling, John de Bever, Bonnie St. Clair, en nog veel meer pareltjes van artiesten.

Fiskes, heul veul fiskes

De Tilburgse Kermis is natuurlijk een en al feest, maar op Roze Maandag doen we er nog een schepje bovenop. Ga dus vooral even langs bij de Muzentuin voor Holy Pink, naar het Piusplein voor Pinksquare!, of naar Lovely Pink op de Korte Heuvel. En dat is slechts het begin van het lijstje!

In de bekende Tilburgse gayclub Lollipop kun je je goed vermaken tijdens De Valse Start: DragWars!, een van de grootste en drukst bezochte dragqueenverkiezingen van Nederland. Het is alweer de 30ste editie met de beste, meest fabuleuze acts. Miss Dee Dee Janssens neemt je mee door de performances van de deelnemers. Daarna is het aan het publiek om te stemmen voor een top 2, die mag strijden om de titel in de beruchte Drag Battle. Uiteindelijk kiest een vakjury een winnaar.

Maar ook elders in de stad is er vermaak. Het populaire feestconcept Foute Feestje van QMusic kleurt roze dit jaar tijdens een gratis superfoute outdoor editie op het Pieter Vreedeplein. "Verwacht één groot fout paradijs op Roze Maandag met vele flamingo's & unicorns", zo valt te lezen in het Facebook-evenement.

Hou Kermis FM in de gaten houden voor het laatste nieuws over Roze Maandag en de Tilburgse Kermis!

Lees ook
VIDEO: Wat is Roze Maandag en hoe is het ontstaan?