Kermis FM News header
Wekdienst

25 juli: Heel Tilburg kleurt roze!

20190722 Kermis Pridewalk Kaylee LOGO 50

Het is 25 juli, de drukste dag van de Tilburgse Kermis 2022. Vandaag is Roze Maandag, de dag waarop we vieren dat iedereen zichzelf mag zijn. De hele stad is roze versierd en overal kom je drag queens tegen.

Het weer

De temperatuur loopt deze Roze Maandag hoog op. Zo'n 25 graden wordt het. Helemaal droog blijft het niet, af en toe kunnen er wat regendruppels vallen. Maar dat mag de pret in Tilburg niet drukken!

3 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Na jaren afwezigheid gaat de Roze Maandag Express weer rijden. De trein pikt om 10.17 uur heel wat feestvierders op in Rotterdam en brengt ze naar Tilburg. Via Kermis FM hoef je niks te missen. Vanaf 10 uur schakelen we met onze verslaggever op de trein.

2️⃣ Eén van de hoogtepunten vandaag is de Pride Walk. Veel flink uitgedoste feestvierders verzamelen zich rond 12 uur bij het station. Vanaf daar trekken ze in een bonte stoet naar de binnenstad. Veel Roze Maandag-bezoekers gaan daarna gelijk door naar de Bierhal, waar de officiële opening is.

3️⃣ Waar je ook gaat of staat, overal in de stad zijn feestjes. Op het Pieter Vreedeplein is een foute party aan de gang van radiozender Qmusic, in de Muzentuin staan dj’s te draaien tijdens Holy Pink en ook op het Piusplein is het feest.

Deze dj's ga je horen

🕙 Vanaf 10 uur: Dylan Verstappen

🕐 Vanaf 13 uur: Jeremy de Kamper

🕒 Vanaf 15 uur: Calvin Punter

🕔 Vanaf 17 uur: Mike Jupijn

🕗 Vanaf 20 uur: Barry Paf & Stevan van der Voet

🕘 Vanaf 22 uur: Roy Blokzijl & Leslie Gerssen

Dit speelde er gisteren

1️⃣ Veel roze gisteren op de kermis. Niet vanwege Roze Maandag, maar vanwege de roze shirtjes van de deelnemers van de Kermisrun. Zo'n 700 mensen renden langs en zelfs door de attracties.

2️⃣ Tientallen bezoekers kwamen samen in de botsauto's voor de traditionele Kermismis. Onder anderen oud-kermiswethouder Erik de Ridder was bij de mis. ''Het is een moment van rust en bezinning, maar ook een moment voor elkaar", zei hij.

3️⃣ Tussen 12 en 14 was het extreem rustig op de kermis. Vanwege de prikkelarme uren ging de muziek overal een tikkie zachter, speciaal voor mensen die niet goed tegen veel prikkels kunnen.

Gisteren in beeld

Wij vonden het mega-gezellig. Maar oordeel vooral zelf:

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 10 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze vernieuwde website en app.