Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Last van de wèèrmte? Op deze plekken vind je water en zonnebrandcrème

20220724 hittefotos KERMISFM 0120

Hydrateren kun je leren! Op verschillende plekken op het kermisterrein staan er mobiele watertappunten waar jij je flesje kan bijvullen met water. Als je bang bent om te verbranden, kun je vanaf vandaag ook gratis zonnebrand krijgen op het kermisterrein.

Een drinkwater-tappunt herken je aan het gele bord met roze letters die, geheel toevallig, 'drinkwater' spellen. Makkelijker hadden ze het niet voor je kunnen maken toch? Als je goed voorbereid het terrein op wilt, kun je hieronder bekijken waar alle water- en zonnebrandpunten zijn!

1. Besterdplein

Bij de paardencaroussel op het Besterdplein vind je een waterpunt én een zonnebrandpunt vlak naast elkaar. Handig!

2. Johannes van Oisterwijkstraat

Hiervoor moet je héél even het kermisterrein af. Als je schuin tegenover de Minicars het straatje in loopt, vind je 'm ter hoogte van de kruising met de Nijverstraat.

3. Burgemeester Brokxlaan

Aan de Burgemeester Brokxlaan tussen de Disco Jumper en de Breakdance vind je het smeerpunt voor een vers laagje factor 30 en het watertappunt is een klein stukje verderop!

4. NS Plein

Snel in nood voor water? Dan is dit je punt! Op het NS Plein, recht tegenover de Steampunk Coffeebar is dit waterpunt heel makkelijk te vinden. Geen zoektocht, recht naar je doel en tappen maar!

5. Spoorlaan

Kom je vanaf Tilburg Centraal aangelopen, dan heb je geluk. Volg de roze loper naar de kermis en je kan hem niet missen. Hij zit schuin tegenover de EHBO-post!

6. Heuvel

Tussen de sushirollen en de rijdende pony's is verkoeling te vinden. Ter hoogte van Sushipoint en bij het ponyrijden kan je een waterpunt vinden om wat verkoeling te krijgen.

7. Piusplein

Het smeerpunt is eigenlijk ontzettend makkelijk te vinden: tussen de Airborne en het bingospel, precies op de hoek tegenover de McDonalds.

8. Paleisring

Naast de oliebollenkraam, net onder de Katterug door, kun je het smeerpunt vinden. Voor het watertappunt moet je een verleiding weerstaan. Om tot dit punt te komen moet je namelijk tussen de wafelkraam en sangriakraam door. We snappen de verleiding naar de sangria, maar zet een paar stappies verder en je vindt het goddelijke koude water.