Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

Hardlopen door/over/in kermisattracties: Tilburg kleurt roze tijdens een warme Kermisrun

20220724 Kermisrun KERMISFM 1706

Roze Maandag moet nog komen, en toch kleurde Tilburg zondagochtend volop roze tijdens de Kermisrun. Dat kwam niet alleen door de blosjes van de 700 deelnemers, maar ook door de roze shirtjes van de renners. Na twee jaar mochten zij weer van start gaan op de hardlooptocht die ze alle hoeken en gaten van de Tilburgse Kermis liet zien. En ondanks dat het kwik steeg naar 27 graden, flitsten de renners voorbij.

De Kermisrun is vooral heel gezellig
De Kermisrun is vooral heel gezellig
Beeld: Kermis FM
Zoefff
Zoefff
Beeld: Kermis FM
Thumps up!
Thumps up!
Beeld: Kermis FM
*PANG!*
*PANG!*
Beeld: Kermis FM

Om 10.00 uur klonk het startsein in de grote zaal van Poppodium 013. Zo’n 700 deelnemers mochten na twee jaar stilte eindelijk weer van start gaan op de hardlooptocht die ze alle hoeken en gaten van de Tilburgse Kermis liet zien. De deelnemers volgden een mooie route, uitgestippeld door de Tilburgse atletiekvereniging Atilla. Onder andere de Piushaven, de Spoorzone en het Spoorpark kwamen voorbij. En niet te vergeten: het kermisterrein.

De kermisrun is een tocht van 5 of 10 kilometer. "Sommige deelnemers hebben zich voor de 5 ingeschreven, en sommigen voor de 10. Onderweg kan er nog gewisseld worden," vertelt een van de organisatoren. Onderweg werd voor de nodige verkoeling gezorgd, met ijsjes en veel water.

“Het was een hartstikke leuke run!”

Zo’n drie uur later finishten alle renners bij 013. "Het was een hartstikke leuke run! Heel divers, lekker laagdrempelig, en de opzet is hartstikke tof. Echt een aanrader," luidde een van de reacties bij de finish.

Ondanks dat de Kermisrun zeker geen wedstrijd is, hoort daar natuurlijk wel een medaille bij. "Goed ontworpen, met de kleuren van de kermis. Echt een mooie aanvulling voor de verzameling," lacht een van de renners. Opdat die verzameling nog vele jaren mag worden aangevuld!