Kermis FM News header
Wekdienst

24 juli: Vandaag prikkelarme uren & de Kermisrun

20190720 Kermis FM LOGO 083

Het is 24 juli, de tweede weekenddag van de kermis. Ook vandaag belooft het weer gezellig druk te worden in de binnenstad. Logisch, want er gaat weer van alles gebeuren. In dit artikel praten we je bij.

Het weer

Vandaag is misschien wel de warmste dag van de kermis. Het wordt zo'n 30 graden! Zorg dus voor luchtige kleren en vergeet je niet in te smeren!

3 dingen die vandaag spelen

1️⃣ Er is al vroeg volk op de kermis. Vanochtend is de Kermisrun, het hardloopevenement waarbij mensen langs (en zelfs door) de attracties van de kermis sprinten. De start is in poppodium 013. Vanaf daar leggen de deelnemers een parcours af van 5 of 10 kilometer. Via Kermis FM hoef je niks te missen, vanaf 10 uur zenden we de Kermisrun live uit!

2️⃣ Pssst! Vanaf 12 uur doen we het rustig aan in Tilburg. Twee uur lang is de kermis ‘prikkelarm’, speciaal voor iedereen die niet zo goed tegen lichteffecten en harde muziek kan. De volumeknop gaat overal wat zachter en de knipperende lampen blijven uit.

3️⃣ Stiekem is het vandaag al een beetje Roze Maandag. In café De Lollipop houden ze een dragqueenverkiezing. Allerlei deelnemers laten een act zien en het publiek mag daarna stemmen. De twee beste acts nemen het uiteindelijk tegen elkaar op in een heuse ‘DragBattle’. Ook wij bij Kermis FM vieren al een beetje Roze Maandag. Vanaf 23 uur hoor je dj Elger van der Wel op de radio met de traditionele Valse Start.

Deze dj's ga je horen

🕙 Vanaf 10 uur: Jeffrey de Wit

🕐 Vanaf 13 uur: Bjorn Wilbers

🕒 Vanaf 15 uur: Jimmy Spijkers

🕔 Vanaf 17 uur: Perry Kramps

🕖 Vanaf 19 uur: Oscar van Oorschot

🕘 Vanaf 21 uur: Ernesto Bleijenberg

🕚 Vanaf 23 uur: Elger van der Wel

Dit speelde er gisteren

1️⃣ Het was nog lang gezellig in Tilburg! Het Piusplein ging helemaal los op de Lawineboys en in de Bierhal werd volop meegezongen met Henk Dissel en Wilbert Pigmans.

2️⃣ We kletsten even bij met Maarten van Asten, de kersverse kermiswethouder. Volgens hem verloopt de kermis perfect. ''We hebben een droomstart gehad.''

3️⃣ Je las het al: het wordt heet vandaag op de kermis. Bij Kermis FM hebben we daarom uitgevogeld waar je allemaal verkoeling kunt krijgen. Je leest het hier.

Gisteren in beeld

Gebruik de pijltjes om naar de vorige/volgende foto te gaan!

De Stoopjes kwamen even langs!
De Stoopjes kwamen even langs!
Beeld: Kermis FM
'We're flying high'
'We're flying high'
Beeld: Kermis FM
Domien en Anton maakten er een feestje van!
Domien en Anton maakten er een feestje van!
Beeld: Kermis FM

Zo, nu ben je helemaal bij! Vanaf 10 uur hoor en zie je ons weer. In heel Nederland zijn we te beluisteren via DAB+. Woon je in Tilburg en omstreken? Dan kun je ook intunen op 105.9 FM. En natuurlijk zijn we er ook 24/7 via onze vernieuwde website en app.