Kermis FM News header
Tilburgse Kermis 2022

5x de koelste attracties om de hitte te trotseren

20190724 naamloos LOGO 2787

Het wordt vèrrekes warm, dus je kan vast wel wat afkoeling gebruiken. Dat kan natuurlijk met een drankje, maar je komt vooral naar de Tilburgse Kermis voor de attracties. Wij zijn op pad gegaan en hebben de koelste attracties voor je op een rijtje gezet.

1. Zoeven in de Aeronaut

Bij warmte is wind je beste vriend. Waar kan je dan het beste in? Volgens Sierik uit Drachten in de Aeronaut. "De zweefmolen is de perfecte combinatie tussen hoogte en wind. Lekker zoeven op hoogte, ideaal toch?"

'We're flying high'
'We're flying high'
Beeld: Kermis FM

2. Draaien in de X Factory

Je wordt misschien een beetje misselijk van het op en neer draaien, maar voor Ellen uit Tilburg is dit dé plek waar ze tijdens de hitte het liefst is. "Deze draaibank heeft van die waterspuiten waardoor je kan afkoelen, dat is wel lekker met warm weer."

3. Verkoelen in de Haunted Mansion

Als het aan Samantha en Martijn uit Noord-Holland ligt, zijn ze vooral te vinden in de binnenattracties. "Je kan daar lekker de koelte opzoeken. Het Haunted Mansion spookhuis op het NS Plein is onze favoriete optie, omdat we dan ook lekker kunnen griezelen."

4. De hoogte in met Freefall Extreme

De hoogte in. Je zou er niet meteen aan denken maar het is dé manier om af te koelen, vindt Hugo uit Waalwijk. De Freefall Extreme op de Heuvel gaat langzaam omhoog en heul snel omlaag. Volgens Hugo is dat zijn go-to plek: "De freefall gaat super hoog. En hoe hoger je gaat, hoe koeler het wordt, toch?"

5. Brandjes blussen bij Aqua Blasta

De kids moeten natuurlijk niet vergeten worden. Om goede verkoeling te zoeken kunnen ze brandjes gaan blussen bij de brandweerspuiten. Volgens de kinderen van Saskia uit Eindhoven is dit dé attractie om op een leuke manier verkoeling te vinden.